Natural History Museum Londen

Het Natural History Museum in Londen is het grootste natuurhistorisch museum van het Verenigd Koninkrijk. In het museum bevinden zich ongeveer tachtig miljoen items in de vijf hoofdcollecties: botanie, entomologie, mineralogie, paleontologie en zoölogie. Samen met het Muséum national d’histoire naturelle in Frankrijk en het National Museum of Natural History (Smithsonian Institution) in Washington D.C. behoort het tot de musea met de grootste natuurhistorische collecties in de wereld.

Ik was hier in 2012 tijdens een excursie van de WPZ (Werkgroep Pleistocene Zoogdieren). Zoals jullie aan de foto’s kunnen zien was ik toen nog niet zo bezig met fotografie.. 🙁 Maar het museum was wel supertof! We mochten iets eerder naar binnen dan de gewone bezoeker waardoor we het hele museum een uur voor onszelf hadden! En we kregen ook nog een kleine tour achter de schermen.

Een dag is eigenlijk te kort om alles te zien; zeker als er nog interessante tijdelijke tentoonstellingen zijn is je dag snel voorbij. Maar ik hoop dat ik snel weer eens de mogelijkheid heb om langs te gaan en betere foto’s te maken! 😀

Londen Natural History MuseumNatural History Museum London Natural History Museum London Natural History Museum London

Achter de schermen:

Londen Natural History Museum

Supergaaf! 😀


Ook tof om te doen in Groot-Brittanië:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.