Favoriete kookboeken 2016

Het einde van het jaar is traditiegetrouw natuurlijk gevuld met lijstjes.. 😉 En dan kan ik niet achterblijven! 😀 Ik zou natuurlijk een lijstje kunnen maken met de lekkerste wijnen die ik dit jaar gedronken heb (niet te doen trouwens), de leukste mensen die ik heb ontmoet of de mooiste plekken die ik heb gezien.

Maar ik kies voor een andere grote hobby: kookboeken! 😀

Favoriete kookboeken 2016

Ik heb dit jaar maar liefst 34 kookboeken gereviewd (met nog een paar die op de stapel liggen 😉 ) die ik natuurlijk allemaal even lief heb.. Maar sommige iets meer dan andere… 😛

Favoriete kookboeken 2016:

ps: in willekeurige volgorde.. 😉 Klik op de foto om naar de bijbehorende review te gaan.

Kleine toelichting:

De smaak van België: Eigenlijk had Ruth me al met haar recept voor gehaktballetjes in Duvelsaus, maar ook de andere Belgische streekgerechten lijken me allemaal (ondanks de soms rare titels als vogelkes zonder kop, Gentse studenten spaghetti, taatjespap, hutsepotsoep en duifjes met Mechelse erwtjes) heerlijk!

Over Rot: Meneer Wateetons leert je op een laagdrempelige manier alle kneepjes van het fermenteervak. En mijn allereerste pot met kimchi was supergoed gelukt! 😀

Wijn van eigen Bodem: Interviews met wijnmakers worden afgewisseld met recepten, wijnroutes, wijnactiviteiten, wijnweetjes en proefnotities. Geen droge kost, maar gewoon lekker informatief en met heel veel adresjes om een paar weekenden zoet te zijn.

Made in India: Er zijn weinig kookboeken waarvan ik na het lezen me besef dat ik alles in huis heb om gelijk 3-4 gerechtjes te maken. Maar dat was hier gewoon het geval! De recepten zijn laagdrempelig, supersmaakvol, hebben weinig ‘gekke’ ingrediënten nodig en je maakt zwaar indruk op je wederhelft.. Hier in elk geval wel.. 😉

Saakje’s zoete bakboek: Ik ben niet zo’n enorme zoetekauw, maar zelfs ik krijg trek als ik naar Saakje’s zoete bakboek kijk. De meer dan 100 recepten zijn allemaal zo duidelijk uitgeschreven dat ook de beginnende bakker met dit boek uit de voeten kan.

Sirocco: Iemand die de Midden-Oosterse keuken (in ieder geval bij mij) heel veel schwung gegeven heeft is Sabrina Ghayour. Sirocco is een heerlijk boek waarmee je naar hartenlust kunt koken en experimenteren.

Gone Fishing: Voor alle liefhebbers van vis, Scandinavië en Scandinavisch design een must. De gerechten zijn niet te moeilijk en de prachtige fotografie en style van het boek doen je watertanden!

Bier & Food: Puck is er zeker in geslaagd om een uitgebreid naslagwerk te maken van de speciaalbieren die in Nederland verkrijgbaar zijn. Voor de bierliefhebber die wat meer verdieping zoekt in zijn (of haar!) gerstenat zeker een aanrader!

Stadskookboek Rotterdam: En als laatste een combinatie van een stadsgids en een kookboek. Voor wie een dag/weekend/week Rotterdam onveilig wil maken (als in: je helemaal `t leplazerus eten & drinken) is het Stadskookboek Rotterdam verplichte kost!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.