Nieuw in Den Haag: De Boetiek van drank.nl

Misschien heb je het al gelezen in mijn ‘over Jody’ gedeelte van de website, maar de liefde voor drank is bij mij ooit al begonnen op mijn 18e! Naast mijn studie Aardwetenschappen in Utrecht zocht ik namelijk een bijbaantje en kwam bij mijn lokale slijter terecht. Ik vertelde hem natuurlijk niet dat toen mijn drank-repertoire niet verder kwam dan Baileys en bessen-7up! Haha! Maar ik vond het een geweldige kans en dook 7 jaar lang vol in de rum, whisk(e)y, jenever, gin en andere gedistilleerde dranken. En nu zijn we alweer 18 jaar verder en zit ik nog steeds ‘in de drank’. Je kunt dus wel begrijpen dat ik een zwak heb voor slijterijen met een bijzonder assortiment en boy; ga jij aan je trekken komen in de nieuwe Boetiek van drank.nl in Den Haag! Ligt Den Haag niet op de route? Dan kun je ook gemakkelijk online shoppen via de bijbehorende online drankwinkel Drank.nl.

Drank Boetiek Den Haag

De Boetiek van drank.nl

In de Molenstraat op nummer 5, is sinds de zomer van 2021 de Boetiek van drank.nl geopend. Kapitein van de winkel is de ervaren Michel Dame (bekend van onder andere Cocktail Boutique) en al 30 jaar werkzaam in de drankenwereld. Ben je op zoek naar een bijzondere fles rum, gin, vermouth of whisk(e)y? Dan ben je bij de Boetiek aan het juiste adres. Met de feestdagen op komst een goed moment om eens met Michel te kletsen over het Haagse drinkgedrag, cadeautips en cocktailsuggesties.

Wat maakt deze winkel anders dan de andere slijterijen in Den Haag?

“Het grootste verschil met de wat meer mainstream slijters in de stad is dat je hier vooral gedistilleerd vindt. Ik verkoop geen bier, en alleen wat champagne qua wijnen omdat we nu richting het einde van het jaar gaan. Maar de focus is echt gedistilleerd. En wat we wilden gaan doen was om aan deze grote tafel in de zaak, lekker tastings te gaan geven in de avond. Maar helaas mag dat met de huidige regels niet (begin december 2021). Maar zodra dat weer mag, gaan we daar zeker mee knallen! En buiten de focus op gedistilleerd werken wij met een kleine en zeer flexibele voorraad. Onze selectie verandert elke week. Zo blijven wij onze klanten continu verrassen. Verder proberen wij niet alleen een fles te verkopen, maar onze klanten ook te vertellen wat zij allemaal met de fles kunnen doen en hoe je deze het best kunt drinken.”

Is het assortiment van Drank.nl hetzelfde als in de Boetiek van drank.nl?

“Het online assortiment van Drank.nl is veel groter! We kunnen hier in de Boetiek maar ±800 verschillende producten kwijt, online staan er volgens mij 2300 flessen. Wij proberen je letterlijk en figuurlijk een voorproefje te geven van onze geselecteerde dranken. Zodat je online nog beter een keus kan maken. En vertel dit maar niet door, maar mocht je online iets zien dat wij niet in de winkel heb staan, bel mij dan even. Dan bestellen we het voor je en kan je de fles hier gewoon in de winkel afhalen en betalen.”

De nieuwe Drank Boetiek in Den Haag en online slijterij Drank.nl
Wat zijn de bijzonderste flessen die je hebt staan?

“We hebben een aantal pareltjes staan hoor! Maar deze Cognac Ferrand Legendaire en de Appleton Estate 50 Year Old Jamaica Independence Reserve Rum zijn wel mijn grootste schatjes. Die Appleton Estate is uitgebracht in 2012 ter viering van de 50e verjaardag van Jamaica’s onafhankelijkheid. Zoals je je kan voorstellen, is er niet veel rum van deze leeftijd, en er zijn slechts 800 flessen van deze speciale release geproduceerd!”

Pierre Ferrand Legendaire Cognac en Appleton Estate 50 Year Old Jamaica Independence Reserve Rum
Heb je een goede cadeautip voor deze kerst voor een drankliefhebber die alles al heeft?

“Deze 24 Days of Rum Calendar 2021 Edition Giftbox is echt top! Je krijgt niet alleen 24 verschillende rummetjes van over de hele wereld, in de doos zitten zelfs twee proefglaasjes erbij. En weet je wat? Je hoeft helemaal niet op 1 december te beginnen.. Wat mij betreft maak je vanaf de kerst elke vrijdag 1 vakje open, net zo leuk!”

24 Days of Rum Calendar 2021 Edition Giftbox
Heb je een leuke (niet te moeilijke) cocktail die mensen kunnen maken voor de komende feestdagen?

“Haha ja ga ik weer met mijn rum; maar ik ken niemand die niet blij wordt van een goede Rum Old Fashioned. We hebben genoeg heerlijke rums in het assortiment; bijvoorbeeld Diplomatico Reserva Exclusiva. En neem dan gelijk ook de Fee Brothers Black Walnut Bitters mee, dat is een topcombinatie.”

De nieuwe Drank Boetiek in Den Haag en online slijterij Drank.nl

Mijn complimenten voor de enorme hoeveelheid verschillende soorten gedistilleerd die hier al in de winkel staan, moet je nagaan dat er online nog veel meer te vinden is. De natte droom van elke drinkie zou ik bijna willen zeggen! 😀 Dankjewel Michel voor je tijd en ik hoop dat heel Den Haag en omstreken je winkel offline en online weten te vinden voor deze feestdagen en de rest van het jaar!


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Drank.nl en De Boetiek van drank.nl, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Yvette Koedam

Disclaimer


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.