De leukste adventskalenders met eten en drinken

Om je te helpen door de waanzin van deze 2020 winter heen te komen, heb ik een aantal van de leukste adventskalenders met eten en drinken verzameld!

De leukste adventskalenders met eten en drinken

CHOCOLADE

Misschien wel het eerste voedingsmiddel dat in een adventskalender werd gestopt: chocolade. Ik kan me nog herinneren als kind dat je zo’n platte adventskalender had met zo’n heel klein plat chocolaatje achter een deurtje. Maar die tijden zijn voorbij.. Haha! Nu zijn de adventskalenders met chocolade een stuk luxer en uitgebreider. Bijvoorbeeld de kalenders van het Zwitserse chocolade merk Lindt, Celebrations, Milka & Oreo, Ritter Sport of met M&M’s.

Lindt chocolade adventskalenders

WIJN

Wat is er nu leuker dan elke dag een vakje openmaken en dan een mini-flesje wijn daar vinden?! Of doe zoals ik doe en spaar de flesjes op voor het weekend en hou een kleine proeverij! Bijvoorbeeld met de 12 Nights of Wine wijn adventskalender of de versie van de Aldi.

12 Nights of Wine - Wijn adventskalender

THEE & KOFFIE

Ook voor de niet-alcoholdrinkende drinkies zijn er genoeg opties voor adventskalenders: van Lipton met 48 Pyramide theebuiltjes (2 in elk vakje), Pickwick of Pukka Herbs. Liever zin in elke dag een lekker bakkie koffie? Kies bijvoorbeeld voor de adventskalenders van L’Or met Nespresso capsules, Nescafé Dolce Gusto of met verschillende Tassimo capsules.

MUESLI

Ben je echt een ochtendmens en kan je niet wachten met je ontbijt? Kies dan voor de MyMuesli adventskalender met maar liefst 24 soorten mueslis. Er is ook een versie met porridge en een deluxe versie met een combinatie van muesli, porridge, thee en chocolade.

my muesli adventskalender

BIER

Een adventskalender die de afgelopen jaren toegenomen is in populariteit is de bier adventskalender. En ik denk: het is geen toeval dat een kratje ook 24 flesjes telt… 😉 Net als bij de adventskalenders met wijn moet je natuurlijk ook niet elke dag een biertje drinken, maar spaar ze op tot je ze met vrienden naast elkaar kan proeven. Verschillende brouwerijen en webshops hebben een eigen variant. Onder andere Beerwulf, Craft Only, Hopt, Jopen, van Kinsbergen en ook de Moersleutel hebben een eigen bier adventskalender.

craft-only-bier

WHISKY

De ultieme-luxe adventskalender zou ik toch wel een kalender met whisky vinden. Sowieso is het natuurlijk heel leuk om whisky te proeven, maar een doos met 24 miniatuurtjes? Dat is natuurlijk feest! Kies bijvoorbeeld voor de Drinks by Dram, Jack Daniëls, Scotch Malt Whisky Society of een Japanse whisky adventskalender.

SMWS whisky

CHIPS

Ben jij dol op chips en dan met name de chips van Pringles? dan is deze adventskalender er één om in overweging te nemen. In de Pringles Chips adventskalender zitten 12 busjes met chips verstopt. Zo kun je met een eetbare adventskalender aftellen naar de kerstdagen en heb je gelijk een leuke manier om de smaken van Pringles uit te proberen.

pringles adventkalender

GIN

Ook gin heeft de adventkalender ontdekt, want als je al vakjes open kunt trekken met daarachter, bier, wijn of whisky; dan kan gin niet achterblijven. Kies voor een kalender van bijvoorbeeld Master of Malt, Foodist, Tastillery of That Boutique-y Gin Company.

gin tonic

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE ARTIKELEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.