De Baltazar wijnbox: een maandelijks wijnabonnement

Drie lekkere en onontdekte wijnen die bij je thuis worden bezorgd. Dat is in een heel klein notendopje de Baltazar wijnbox.  De Baltazar wijnbox: een maandelijks wijnabonnement!

De twee vrienden en wijnliefhebbers Bas Houweling en Joost Tendeloo besloten begin 2016 dat er een gemakkelijkere manier moest zijn om Nederland aan goede en onontdekte wijnen te krijgen. En die ze dan natuurlijk wel zelf bij de wijnboer gaan proeven, uitzoeken en meenemen naar Nederland. De wijnen die je in de Baltazar wijnbox vindt, zal je dus ook niet in de winkel tegenkomen!

Ding-dong!

De wijnen worden geleverd in een stevige kartonnen doos en is voorzien van info over de verschillende wijnen, de wijnboeren en een wijn-spijs tip.

De Baltazar wijnbox: een maandelijks wijnabonnement! De Baltazar wijnbox: een maandelijks wijnabonnement! De Baltazar wijnbox: een maandelijks wijnabonnement! De Baltazar wijnbox: een maandelijks wijnabonnement!

Ook Gaia vond de wijnbox helemaal te gek! 😉

De Baltazar wijnbox: een maandelijks wijnabonnement!

In de doos

De wijnbox bestaat altijd uit één witte en één rode wijn. De derde wijn is seizoensgebonden: wit of rosé in de zomer, rood in de winter en afgelopen december hadden ze zelfs een mousserende wijn erbij gedaan om het Nieuwjaar in te luiden.

De info die erbij zit is duidelijk, handig en gemakkelijk te lezen. Misschien vond ik persoonlijk één uitgewerkt wijn-spijs recept (van collega-foodbloggers) een beetje weinig. Bij de andere twee wijnen krijg je wel wijn-spijs suggesties.

De Baltazar wijnbox: een maandelijks wijnabonnement! De Baltazar wijnbox: een maandelijks wijnabonnement!

Het idee achter Baltazar

Doordat de mannen zelf hun wijnen uitzoeken ga je spreekwoordelijk mee op avontuur. Waarom kiezen ze voor bepaalde wijnen? Wat maakt deze wijnmaker bijzonder? Je leest het allemaal in de flyer die je bij de wijnen krijgt. Superleuk om op die manier nieuwe wijnen te ontdekken.

‘We vinden het belangrijk om de hand te schudden van de boer die zelf de druiven plukt. Zo houden we het persoonlijk en brengen we je de bijzondere verhalen van de boer direct vanaf de wijngaard.’

Maar waren de wijnen lekker?

De kwaliteit van de wijnen in de box vonden wij zeker goed! Vooral van de Mouthbomb (what’s in a name) hadden we het niet erg gevonden als er stiekem nog een flesje extra in de doos had gezeten… 😉 Maar daar hebben Bas en Joost ook iets op gevonden: mocht een wijn uit de box heel goed bevallen dan kun je die via de website gemakkelijk bijbestellen.

Verder hebben de mannen een originele insteek gevonden om de smaak van de wijnen op een foto weer te geven:

Joost: Onze insteek is ook om veel jonge wijndrinkers iets nieuws te laten proberen; dus geen wollige wijnpraat. Daarom gebruiken wij bijvoorbeeld altijd afbeeldingen van wijn met daarin en fruit die de aroma’s en smaak van een wijn illustreren.

De Baltazar wijnbox: een maandelijks wijnabonnement!

Wat kost het?

Het abonnement op de wijnbox kost €33 per maand, inclusief bezorgservice. Als je niet direct lid wilt worden is er ook een eenmalige proefbox beschikbaar voor €35. Ook leuk om kado te geven natuurlijk!

Maar omdat de lezers van ongewoonlekker.com de allerleukste lezers zijn, is er nu een speciale actie! 😀 Bestel nu de eerste wijnbox van je abonnement met maar liefst 50% korting! Vul de code ONGEWOONLEKKER in bij het bestellen (in het vakje kortingscode) en je krijgt de eerste box voor slechts €16,50 thuisbezorgd. Er zitten geen vreemde voorwaarden aan vast; je mag het abonnement maandelijks pauzeren en ook opzeggen wanneer je wilt.

De Baltazar wijnbox: een maandelijks wijnabonnement!

Eindoordeel

Superleuk initiatief van deze twee mannen; op een laagdrempelige manier nieuwe (ik zou bijna willen zeggen hippe) wijnen aan de man/vrouw brengen. Wijnen die met veel zorg door hun zelf zijn uitgezocht; het is een feestje om de doos open te maken en te bekijken wat er allemaal in zit. Qua prijs-kwaliteit vonden wij (Franz en ik) het zeker de €33 waard. Zeker als je bedenkt dat het voor die prijs ook nog thuis wordt bezorgd. Wijnen die op kleine schaal geproduceerd kunnen nu eenmaal niet tippen aan de prijs en volumes van de wijnen uit de supermarkt. Ik moest ook nog even terugdenken aan de tijd dat ik in de slijterij werkte: er waren altijd superveel mensen die langs kwamen voor een paar flesjes leuke niet te standaard wijn om kado te geven. Dan is de Baltazar wijnbox het perfecte kado!

Voor de toekomst: misschien zou er voor elke wijn een apart uitgewerkt wijn-spijs advies gegeven kunnen worden.

De Baltazar wijnbox: een maandelijks wijnabonnement!


Voor meer informatie over Baltazar en het abonnement, check www.baltazar.nl.

Disclaimer


WINACTIE! 

Superleuk! Je maakt nu kans op een Baltazar wijnbox! Maar wat moet je daar voor doen?

1. Volg OngewoonLekker op Facebook => www.facebook.com/ongewoonlekker/

2. Volg Baltazar op Facebook => www.facebook.com/baltazarwijn/

3. Laat in een reactie onder dit artikel het antwoord op deze vraag achter: WAT IS JOUW FAVORIETE PLEK OM EEN WIJNTJE TE DRINKEN?

Voorwaarden:

 • Deelnemers moeten boven de 18 jaar oud zijn
 • Deelname mogelijk tot 20 maart 12:00
 • 20 maart 17:00 zal de winnaar bekend worden gemaakt
 • Alleen levering binnen Nederland
 • Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden

Je kan niet meer meedoen met de winactie; Irene v. Kalleveen gefeliciteerd! 😀

Print Friendly, PDF & Email

23 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Sander schreef:

  Het liefst drink ik mijn wijn bij de wijnboeren in Italië zelf, om daarna zoveel flessen in de auto mee terug te nemen dat je voor een aantal maanden de sfeer in NL weer kunt “herproeven”.

 2. Michel Henrichs schreef:

  Bij mij is lekker op de bank bij ons in de woonkamer mijn favoriete plek voor een wijntje. En dan vooral op vrijdagavond met een lekker toastje erbij. Voor mij is dit echt het begin van het weekend. Een moment waar ik iedere week weer enorm naar uit kijk.

 3. Eve Allijn schreef:

  Mijn vriend en ik drinken het liefst een wijntje aan de eettafel, na het eten, al kletsend uitbuiken en genieten van een mooie wijn! Natuurlijk zetten we dan een heerlijk muziekje op, op het moment zitten we in onze Gillian Welch fase, heerlijk loom en perfect voor een avondje kletsen 🙂

 4. Desire Meijer schreef:

  Mijn favoriete plek om een lekker wijntje te drinken is in onze tuin in een heerlijk zonnetje. Afgelopen zondag was het een heerlijke dag. Doordat onze tuin uit de wind ligt hebben we hier zondag heerlijk kunnen zitten. En een wijntje erbij maakte het geweldige voorjaarsgevoel helemaal compleet. Hopelijk komen er snel meer van deze mooie dagen!

 5. Nina schreef:

  Ik drink het liefste een wijntje in het park! Zelf lekkere hapjes meenemen en samen met vrienden genieten van een zonnetje, lekker eten en een goede wijn!

 6. JW Frijters schreef:

  In de achtertuin, met vrienden, op een mooie zomerse avond.

 7. Frank schreef:

  Na een avond stappen thuiskomen, neerploffen op de bank en dan nog even tot rust komen met een best wijntje.

 8. Carla Kok schreef:

  De beste plek is aan de keukentafel. Met een topmuziekje op de achtergrond en wat heerlijke hapjes. Who needs more! Mijn man en ik hebben niet veel meer nodig. 🙂 Topactie van julli.

 9. Hester Horden schreef:

  Mijn favoriete plek is op de bank, lekker op vrijdag avond, genieten van niks moet en alles mag, lekker de week doornemen met mijn zoon, gezelligheid vinden wij 2 enorm belangrijk. Daarom nodig ik ook graag mijn familie uit, en een paar hele goede vrienden.

 10. mj van klaveren schreef:

  Ahhh al dat stemmen al die verkiezingen ik kies gewoon ONGEWOON LEKKER

 11. Tessa schreef:

  Wijn ‘moet’ gedronken worden in gezelschap, dus ik zou graag op een mooie zonnige lentemiddag voor mijn nieuwe woonruimte op de kade ‘plop’ doen en dan zien wie er reageert. Nieuwe buren, een zeiler of voorbijganger. Nieuwe mensen leren kennen onder het genot van mooie wijn en de lente zon!

 12. Kat Hemingway ziet zo’n mooie doos om mee te spelen ook wel zitten. Ik zie mezelf dan wel met een wijntje in de tuin zitten, heerlijk in de zon 🙂

 13. Irene Baatenburg schreef:

  Thuis op de bank naast de open haard! Heerlijk!

 14. Irene schreef:

  Een wijntje is altijd lekker in goed gezelschap. Maar als dit gecombineerd kan worden met zon en een met druiven overhangen terrasje wat uitkijkt op het stadspark, is dat wel een ultiem wijntje.

 15. Geja van de Pol schreef:

  Een wijntje drink ik het liefst op de bank met een goed boek. In een restaurant met een heerlijk diner. En natuurlijk met onze dochter Marloes Kroegman die heel veel van wijn weet en er net zo van kan genieten als ik. Een ontspan momentje!

 16. Marloes Kroegman schreef:

  Ik drink een wijntje graag met vrienden. Gezellig in een restaurant, of lekker thuis op zondagmiddag. Maar het liefste binnenkort in onze eigen tuin, aangezien we voor het eerst een eigen huis met tuin hebben gekocht!

 17. Rika van Oord schreef:

  Een lekker glaasje wijn op het balkon in het avond zonnetje.

 18. Yoko Van Rysselberghe schreef:

  Een lekker glaasje wijn smaakt het best met als gezelschap bij een goede vriendin!
  of ergens in een mooie en groene omgeving zoals in de tuin of het park.

 19. Hester schreef:

  Er zijn zoveel plekken waar ik graag een wijntje drink. Het ligt een beetje aan het seizoen. In de winter lekker voor de open haard/kachel en in de zomer het liefst in het park tijdens een picknick.

 20. Esther Plakke schreef:

  Gezellig in de avond onder de overkapping in de tuin.
  Terrasverwarming aan muziekje op de achtergrond, wijntje erbij.
  Ontzettend gezellig!

 21. Daphne schreef:

  Het liefst drink ik een wijntje op het strand, net voordat de zon in de zee weg zakt en met wat toastjes en kaasjes bij de hand.

 22. S. Hopman schreef:

  Ik drink mijn wij tje graag opgekruld op de bankmet een goed boek erbij. Of romantisch met mijn man bij een lekker etentje. Wijnspijsgenot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.