Bijzondere restaurants in Gelderland: Herberg De Zoelensche Brug

Ik mocht op uitnodiging van Gelderse Streken een weekend lang Gelderland culinair ontdekken! En natuurlijk hebben we ook bij een paar heerlijke restaurants gegeten die ik jullie niet wil onthouden. Dus mocht je in de buurt van Ulft, Nijmegen of Zoelen zijn, stop dan daar ook even voor een hapje en een drankje!

Ik bespreek de restaurants in aparte artikelen, anders wordt het zo’n ontzettend lange lap met alle foto’s erbij! ?

Herberg De Zoelensche Brug
Achterstraat 2, 4011 EP Zoelen
www.zoelenschebrug.nl

Chef Jeffrey Schoeman zwaait sinds maart 2015 de scepter in de keuken van het voormalige tolhuis aan de de Linge: De Zoelensche Brug.

Bijzondere restaurants in Gelderland Herberg De Zoelensche Brug

Bijzonder aan dit restaurant is dat de financiering voor dit restaurant gedeeltelijk met crowdfunding is rondgekomen. Meestal zijn het ander soort bedrijven die aan crowdfunding doen, maar een sjiek restaurant heb ik nog niet voorbij zien komen.

We krijgen een speciale 6-gangen lunch waarin verschillende gerechten worden geserveerd waarmee de chef nog aan het experimenteren is. Wij zijn dus letterlijk en figuurlijk proefkonijnen! 😉

Chef Jeffrey houdt ervan om smaken en structuren uit het verre oosten te combineren met de klassiekere keuken. Dat is goed te zien en te proeven in een voorgerechtje van een blad van Chinese kool, gevuld met een bulgogi-style (Koreaans) gemarineerde rauwe kabeljauw, betuwse appeltjes, kimchi appel schuim en een sneeuw van citrus, rode Chinese kool en pompoenpitten. Misschien een beetje grof als gerecht, maar de smaken werkten wel mooi bij elkaar.

Bijzondere restaurants in Gelderland Herberg De Zoelensche Brug

Daarna een steak tartaar op Koreaanse wijze; bulgogi betekent ook letterlijk ‘vuurvlees’ in het Koreaans! De garnituren bij de steak tartaar zijn bospaddestoeltjes, togarashi mayonaise, gelei van augurk, radijs en Oost-Indische kers. Wat er aangestoken word is wodka, dit omdat dit de minste smaak toevoegt aan het gerecht. Ik moet zeggen dat ik wel blij was met de lichte garing van het vlees door het flamberen; ben eigenlijk niet zo dol op steak tartaar omdat ik het eigenlijk altijd teveel vind. Maar doordat de randen iets garing hadden gehad werd het een spannender geheel.

Bijzondere restaurants in Gelderland Herberg De Zoelensche Brug

Het vlammende tartaartje werd gevolgd door een licht gebrande coquille met masago-eitjes (eitjes van de Japanse vliegvis), gepofte rijst, tapioca limoenparels, geschaafde venkel en een rode currymousse. De currymousse was helaas zo pittig dat het arme coquilletje helemaal wegviel.

Bijzondere restaurants in Gelderland Herberg De Zoelensche Brug

Gevolgdt door een perfect eitje (62°C) met sjalot, aardappel, vanille-olie & koffie, kaas, hazelnoten en zwarte truffel. Heerlijk romig en met truffel is natuurlijk alles lekker.. 😉

Bijzondere restaurants in Gelderland Herberg De Zoelensche Brug Bijzondere restaurants in Gelderland Herberg De Zoelensche Brug

Het hoofdgerecht was bavette van MRIJ (Maas, Rijn en IJssel) rund met een puree van zoete aardappel, groene asperge, doperwten, knolselderijpuree, rode paprikagel en een crunch van hazelnoten en zwarte sesam. Ook hier weer dat oosterse tintje met de zwarte sesam. Ik vond het persoonlijk jammer dat dat mooie vlees zo verstopt lag onder een berg andere ingrediënten. De ster van je gerecht mag je best laten zien!

Bijzondere restaurants in Gelderland Herberg De Zoelensche Brug

Het dessert was een merengue van bosvruchten met daarin een crème patisserie en anijs, compote van bosvruchten, ijs van bloedsinaasappel en een vanillekoekje.

Bijzondere restaurants in Gelderland Herberg De Zoelensche Brug

De inrichting is redelijk klassiek (wel een stoere bbq in de tuin!) en ikzelf vind dat niet zo passen bij de gerechten die geserveerd worden. Die zijn juist heel vernieuwend, fris en spannend.

Bijzondere restaurants in Gelderland Herberg De Zoelensche Brug

Bijzondere restaurants in Gelderland Herberg De Zoelensche Brug

Ik hoop dat in de toekomst het interieur nog een beetje gevormd gaat worden, het restaurant zit er in deze vorm ook nog maar kort! Ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen voor dit restaurant en de jonge chef!


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Gelderse Streken. Voor meer informatie over Gelderland kijk op www.geldersestreken.nl

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.