Amsterdam Tinto – Het drankje van 2019!

on

Misschien heb je de flesjes al voorbij zien komen in de media of op één van de terrassen in- en rondom Amsterdam: wijncocktail Amsterdam Tinto is hét nieuwe drankje van 2019! En misschien wordt dit ook wel het beste nieuwe product van Nederland, want Amsterdam Tinto staat met 11 concurrenten in de finale van de Amsterdam Food Pitch. Rede genoeg om even te kletsen met bedenkers Wiebe van den Ende en Anna Möller. 

Amsterdam Tinto - Het zomerdrankje van 2019!

Wie zijn jullie?

Wiebe: “Ik ben een Amsterdamse filmmaker schrijf en regisseer mijn eigen (Virtual Reality) films. Anna: “Ik ben in mijn laatste jaar als Huisarts in opleiding en tijdens mijn studie geneeskunde werkte ik in de cocktail scene van Amsterdam.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen?

“We waren in 2015 op vakantie in Andalusië en zaten op een terrasje uit te puffen van een wandeling. Op de kaart stond Tinto de Verano en we waren wel nieuwsgierig. De cocktail van rode wijn met bruisende limonade was eigenlijk naar onze smaak veel te zoet, maar het idee vonden we heel erg tof. Toen zijn we thuis in Amsterdam gaan experimenteren met verschillende wijnen en siropen. En nu hebben we eindelijk, na drie jaar testen, Amsterdam Tinto op de markt gebracht.”

Wat is Amsterdam Tinto precies?

“We hebben als basis rode wijn uit de Duitse wijnregio de Pfalz genomen in plaats van uit Spanje. De Spaanse wijn vonden we wel erg zwaar voor deze cocktail. De wijnen uit de Pfalz zijn veel toegankelijker, fruitiger en frisser, wat ze perfect maakt voor deze laag alcoholische cocktail. Daarnaast hebben we in plaats van de te zoete limonade gekozen voor een siroop (gemaakt door de mannen van Saru Soda) van citroen en grapefruit aangevuld met bruisend water. Amsterdam Tinto is gebotteld in flesjes van 330 ml, zo haal je precies 2 glazen uit een flesje; perfect om te delen dus! Onze motto is niet voor niets ‘share your drink, keep your company’. Maar als je hele erge dorst hebt, mag je hem ook wel alleen opdrinken hoor!”

Amsterdam Tinto - Het zomerdrankje van 2019!

Hoeveel wijnen hebben jullie moeten testen voor de wijncocktail?

“Een vriend van mij (Wiebe) komt uit de Pfalz en wees ons op de goede wijnen uit die regio. Toen zijn we naar Duitsland gereden en hebben we de auto volgeladen. Daarna hebben we al onze vrienden en collega’s opgetrommeld om te helpen met testen. (Lacht) Heel vervelend allemaal! Uiteindelijk hebben we er drie jaar over gedaan om de beste combinatie te vinden van niet te zoet, laag in alcohol, fruitig en de juiste wijnsmaak. Want we wilde perse een drankje met niet teveel alcohol en niet te zoet. En hij is ook nog eens vegan waardoor iedereen kan genieten van een glaasje Amsterdam Tinto.”

Jullie zitten in de finale van de Amsterdam Food Pitch, kunnen we nog stemmen?

 “Zeker! We vinden het een enorme eer dat we naast 11 andere supergoede ideeën in de finale staan. Je kunt nog tot 13 juni stemmen, dat zouden we heel tof vinden! Je kunt stemmen via www.amsterdamfoodpitch.nl/stemmen.”

Amsterdam Tinto - Het zomerdrankje van 2019!

En de toekomst?

“Voor nu ligt de focus echt op het bekender maken van het merk en het product Amsterdam Tinto. Maar, het ontwikkelen van het huidige recept werkte inspirerend en meerdere wijnboeren hebben ons ook benaderd om ook samen met hen nieuwe recepten te ontwikkelen. Hopelijk kunnen we die de komende tijd uitwerken zodat er over een paar jaar een hele Amsterdam Tinto-lijn is! Allemaal hoogwaardige wijncocktails in lijn met onze visie. En mocht de wereld er klaar voor zijn: in blik! Want dat is toch wel de meest duurzame optie qua productie, transport en kwaliteit voor je product. Maar voor nu is dat nog een toekomstbeeld.”

Waar kunnen we Amsterdam Tinto nuttigen?

“Nu zijn we verkrijgbaar bij een aantal fantastische winkels, barren en kroegen in en rondom Amsterdam waaronder Flying Dutchmen, Waterkant en de Bourgondisch Lifestyle winkel op de Haarlemmerstraat.  Check www.amsterdamtinto.com/vendors voor alle locaties.”

Dankjewel voor het fijne gesprek. Ik vind het in ieder geval al een topdrankje; dus ik zeg: iedereen deze zomer aan de Amsterdam Tinto! 


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Amsterdam Tinto.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Charles schreef:

    Zeker een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.