5x OngewoonLekkere adresjes in Porto

Als je op citytrip naar Porto gaat, moet er natuurlijk ook lekker gegeten en gedronken worden! Ik geef 5 tips voor leuke restaurants, een portkelder en een rooftop-cocktailbar!

1. Calem port proeven

In een eerder artikel heb ik al uitgebreid verteld over het porthuis Calem, maar portkelders bezoeken is wel een must voor een citytrip Porto! Vandaar dat ik het gewoon nog een keer noem.. 😉

2. Fish Fixe restaurant

Letterlijk vertaald… Vissie vissie! Prachtige locatie op de Cais da Ribeira (nr 9) aan het water. Het is een supertoeristische boulevard, maar op de één of andere manier lopen de meeste toeristen langs dit smalle restaurantje met terras. Natuurlijk kwamen er weer heerlijke schalen met vis en vlees op tafel. Lekker wijntje erbij.. Ik had hier wel de hele middag kunnen blijven zitten! 😀

Fish Fixe restaurant Porto Portugal Fish Fixe restaurant Porto Portugal Fish Fixe restaurant Porto Portugal Fish Fixe restaurant Porto Portugal Fish Fixe restaurant Porto Portugal Fish Fixe restaurant Porto Portugal

3. Design Hotel Teatro

Design Hotel Teatro is een… hotel! Duh.. Maar in dat hotel zit dus ook een heel goed restaurant! Het enige nadeel is dat er geen terras is en dat het verder ook geen ramen in de eetzaal heeft, alleen een groot glazen plafond. Maar het eten was echt heerlijk! Een mix van traditionele smaken en vooral met het dessert was uitgepakt. De lobby van het hotel is ook helemaal in de theater/film sferen. Donker maar wel heel sfeervol.

Design Hotel Teatro - Porto Portugal Design Hotel Teatro - Porto Portugal Design Hotel Teatro - Porto Portugal
Design Hotel Teatro - Porto Portugal
Design Hotel Teatro - Porto Portugal Design Hotel Teatro - Porto Portugal

4. Cantinho do Avillez

Cantinho do Avillez is het restaurant van de bekende Portugese chefkok José Avillez. Het restaurant heeft ook een vestiging in de hoofdstad Lissabon. De keuken is traditioneel Portugees met invloeden van de verschillende reizen van José. Klassiekers op de menukaart zijn o.a. de gefrituurde snijbonen en gestoofde octopus.

Cantinho do Avillez - Porto Portugal Cantinho do Avillez - Porto Portugal
Cantinho do Avillez - Porto Portugal
Cantinho do Avillez - Porto Portugal

5. Porto Cruz 360° Terrace Lounge Rooftop Cocktailbar

Één van de verborgen plekjes van Porto zit midden tussen de portkelders in Villa Nova de Gaia. Op het dak van portmerk Porto Cruz zit een heuse rooftop cocktailbar! Je kan gewoon met de lift vanaf de begane grond omhoog; je hoeft geen toegang te betalen o.i.d.

Porto Cruz 360° Terrace Lounge Rooftop Bar - Porto Portugal Porto Cruz 360° Terrace Lounge Rooftop Bar - Porto Portugal Porto Cruz 360° Terrace Lounge Rooftop Bar - Porto Portugal

De bar zelf is leuk ingericht met loungebanken en gedeeltelijk afgedekt met grote zeilen. Maar het tofste is het uitzicht over de rivier en het oude gedeelte van Porto.

Porto Cruz 360° Terrace Lounge Rooftop Bar - Porto Portugal
Foto van Denise van www.followmyfootprints.nl

De prijzen zijn ook heel schappelijk, alle cocktails zijn maar €6! De cocktail hieronder is met witte Porto Cruz, gember, rozemarijn en tonic. Superlekker en eigenlijk heel simpel. Ga ik deze zomer ook eens zelf proberen te maken! 😀

Porto Cruz 360° Terrace Lounge Rooftop Bar - Porto Portugal Porto Cruz 360° Terrace Lounge Rooftop Bar - Porto Portugal

Wij waren er op een zondag, en dan is de laatste ronde al om 18:30… 🙁 Op dinsdag t/m zaterdag zijn ze open van 12:30 tot 00:30 (op vrijdag en zaterdag zelfs tot 1:30) en kan je er ook een simpele lunch nuttigen of wat snackjes snaaien. Een perfecte plek om de zonsondergang te bekijken met een cocktail in je hand.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: www.visitportoandnorth.travelen www.visitportugal.com 

Disclaimer

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

11 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Denise schreef:

  Hé, ik zie een foto van mij er tussen staan én een foto waar ik op sta (die waar drie van ons dronken lijken terwijl het niet zo was, ha ha). Wat een leuke dagen waren het, wat hadden we een geluk met het weer en wat een fijne adresjes waren het. Ik heb 3 blogs over de reis geschreven, maar van mij volgen er ook nog meer. Als ik dit lees krijg ik meteen zin om dat te doen, maar het is al bijna 1 uur, dus ik ga maar eens naar bed. Groetjes!

 2. Natalie schreef:

  Leuke tips voor als ik nog eens terug ga! Ik vond Porto echt heerlijk, alleen de typische gerechtjes niet haha (een soort van tostie met vanalles tussen haha)

 3. Bianca schreef:

  Het ziet er allemaal super uit, krijg nu nog meer zin om op vakantie te gaan 🙂

 4. Sandra schreef:

  Vissie vissie! Hihi… ik ben om! Daar wil ik heen! ☺️

 5. Fleur schreef:

  Porto staat hoog op mijn verlanglijstje! Mss dat ik met mijn vriend in het najaar voor een weekendje ga. Ik zal je blog opslaan!

  1. Ongewoon lekker schreef:

   Leuk! 😀

 6. Maaike schreef:

  Port proeven lijkt me zo leuk! Ik hou echt van goede port dus dan leuk om uit te proberen. Verder zou ik graag eens naar Porto gaan en lees ik erg leuke tips hier.

 7. Tessa schreef:

  Wat een mooie foto’s! Ik wil heel graag eens naar Porto gaan binnenkort. Die rooftop bar wil ik wel eens proberen!

 8. Nicole Orriëns schreef:

  Dat visrestaurant lijkt me leuk. Ook al vanwege de locatie zo aan het water.

 9. Jessica schreef:

  Allemaal zo leuk! Die Bar, fish fixe! En dat design hotel… wauw wauw

 10. Sofie schreef:

  Oeh wat leuk! Ik ben nog nooit in Porto geweest maar het klinkt allemaal erg goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *