Food trends en concepten in 2017/2018

Event is de toonaangevende, jaarlijkse vakbeurs voor de totale evenementenbranche. Een inspirerende beursvloer en uitgebreide programmering vormen de basis voor twee dagen volop kennis delen, netwerken en nieuwe ideeën opdoen.

Dit jaar zal ook The Food Line-up weer haar opwachting maken op Event17. The Food Line-up is een cateringbureau met een verse visie op catering. Het zijn foodfanaten, innovatieve voorlopers en conceptbouwers. De catering concepten zijn een mix van frisse ideeën, waanzinnig lekkere specialiteiten en service van kop tot staart. Sinds 2012 werken ze samen met de meest spraakmakende chefs, street food ondernemers, food trucks, gastvrijheidsgoeroes, producenten, brouwers, boeren en barista’s.

Ik vroeg Lotte naar haar idee over de food trends en concepten die we gaan zien in de evenementenbranche in 2017/2018.

Duurzaamheid

“Duurzaamheid is voor The Food Line-up geen marketingtool. Het is de basis van alles. Geen gewijs met vingertjes maar gemotiveerd zoeken naar een nieuwe status quo voor catering en ons voedselsysteem.”

Een verhaal vertellen

“Beleving communiceren met eten; catering is en wordt de boodschap. Met eten kun je het verhaal van een evenement vertellen, want iedereen iedereen heeft een relatie met eten! Voor een congres met het thema ‘True Story’ hebben we een film gemaakt over het leven van koe Hannah.. Van de wei naar het slachthuis, naar de slager en naar de chef. Met de lunch werd Hannah dan opgediend. Zo creëer je bewustwording bij je publiek.”

De food trends en concepten gaan we zien in de evenementenbranche in 2017/2018.

Do it yourself

“Mensen worden meer zelf aan het werk gezet. Zelf je kruiden plukken, op paddenstoelenjacht met een boswachter en die dan daarna klaarmaken of je eigen vlees uitbenen. Specialisme voert de boventoon; mensen willen wat van chefs leren, niet alleen maar zitten en eten. Je geniet zoveel meer van eten als je dat zelf hebt klaargemaakt.”

De food trends en concepten gaan we zien in de evenementenbranche in 2017/2018.

Foodtrucks

“Foodtrucks zijn een fantastisch middel voor de mobiele keuken (je ziet ze bijna op elke straathoek), maar door de soms commerciële inslag is het niet meer persoonlijk. Foodtrucks zullen weer terug gaan naar de basis; puur gericht op de inhoud en het specialisme.”

Eten uit een klomp

“Al die gekkigheid die restaurants verzinnen om gerechten te serveren.. Gewoon eten op een leuke, frisse manier presenteren; eten uit een muizenval of klomp is alleen maar een gimmick; een lege huls. Echt lekker eten doet iets met je ziel, dat serveer je niet uit een schoen.”


Bezoek de stand van The Food Line Up op Event17, 12 & 13 april in de Jaarbeurs Utrecht. Voor meer informatie kijk op www.thefoodlineup.nl en www.event.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.