Beer in a Box

Meneer de Beer vroeg of ik zijn Beer in a Box eens wilde testen.. En dan niet een witte/bruine/grizzly versie, maar een bierversie! En met een echt biermonster in huis (Franz) zeggen we daar natuurlijk geen nee tegen… 😉

Beer in a Box draait om 3 dingen: ontdekken, leren en genieten.

Kijk; de verwachtingen zijn gelijk hoog als ik dit lees! 😀 Ik durf wel te zeggen dat er veel speciaalbier in huis wordt gedronken; of we het nu ergens bestellen of zelf bij de brouwer langsgaan; er ligt standaard speciaalbier in de koelkast.

Beer in a Box

Het pakket van Beer in a Box met daarin 10 biertjes (5 verschillende, van elk 2) wordt gemakkelijk bij me thuis afgeleverd in een grote stevige kartonnen doos. Gaia kon al niet wachten tot de doos uitgepakt was.. 😉 En wat schetst onze verbazing; we kennen er allebei geen één van de geleverde bieren! Superleuk om op deze manier nieuwe biertjes te ontdekken, zeker voor de geoefende bierdrinker die denkt dat hij alles al weet.. 😉 Je kan zelfs een nieuwe box elke twee maanden bij je laten bezorgen als je kiest voor een abonnement op beer in a box.

Beer in a BoxBeer in a Box Beer in a Box

Je krijgt naast de 10 biertjes ook nog een heel pakket informatie erbij: viltjes waarop je op de achterkant ook je smaaknotities kwijt kan, informatiekaartjes over de verschillende bieren + de brouwerij met op de achterkant ook ruimte om je mening te geven of een cijfer aan het bier toe te kennen en een recept.

De biertjes die de beer dit keer in de box heeft gestopt zijn: Kletser van Branie Bier uit Amsterdam, Rumoerige Roodborst van Bird Brewery uit Amsterdam, Juffie van De Twee Knaapjes uit Badhoevedorp, Dorus van de Helderse Jongens uit Den Helder en The Butterfly van Het Nest uit Turnhout (BE).

Beer in a Box

Kletser – Branie Bier, AmsterdamBranie Bier - Kletser

De brouwerij: Branie Bier is een brouwerij opgezet door 3 vrienden die samenwoonden in Amsterdam en in hun vrije tijd in de keuken samen bier brouwden. Sinds 2013 brouwen ze hun eigen biertjes bij brouwerij Troost, maar ze zijn wel bezig met een eigen brouwerij!

Het bier: Een frisse American Pale Ale, gemaakt met verse gember wat je ook duidelijk terug proeft. Verder proeven we tonen caramel, gedroogd fruit en een licht bittertje.

Bier & Food: De gember is duidelijk terug te proeven; qua foodpairing zou ik het in de Aziatische hoek zoeken. Bijvoorbeeld deze noedelsoep =>> http://ongewoonlekker.com/noedelsoep-met-kip

Rumoerige Roodborst – Bird Brewery, Amsterdam Bird Brewery Amsterdam - Rumoerige Roodborst

De brouwerij: Bird Brewery is opgericht door Ralph van Bemmel en Rik van den Berg. Beiden met een achtergrond in de bierwereld (o.a. eigenaar BierLab, oud-bestuurslid PINT en gediplomeerd biersommelier) en een duidelijke visie op bier: Kwaliteitsbieren die toegankelijk zijn voor velen én bijzonder voor de kenner.

Het bier: De Rumoerige Roodborst is een frisse, fruitige, licht hoppige American Amber. Robijnrood van kleur en een stevige, volle schuimkraag. Geur is tropisch fruit (grapefruit) en met lichte karameltonen. Het wordt gebrouwen met vier soorten hop en vijf verschillende mouten, en met een alcoholpercentage van 5,8% een lekker doordrinkbier.

Bier & Food: Het frisse van het bier doet het goed met pittig eten, bijvoorbeeld deze mosselen in pittige tomatensaus =>> http://ongewoonlekker.com/mosselen-in-pittige-tomatensaus/ 

Juffie – De Twee Knaapjes, Badhoevedorp De Twee Knaapjes Badhoevedorp - Juffie

De brouwerij: Leon en Bryan waren op 5-jarige leeftijd al beste matties in het dorp Kudelstaart, onder de rook van Amsterdam, maar verloren elkaar door een verhuizing uit het oog. Later kwamen ze elkaar weer tegen in Amsterdam en na samen talloze biertjes samen gedronken te hebben kwamen ze met een plan om zelf bier te gaan brouwen. Opgericht in 2016 dus de bieren zijn echt nog helemaal ‘vers van de pers’.

Het bier: Geesteskind van Bryan, liefhebber van hoppige Amerikaanse bieren en Belgische saisons en dat proef je duidelijk terug: dit bier is gebrouwen met vijf soorten hop. Deze Pale Ale heeft een bittertje aan het einde, maar is ook zacht en romig.

Bier & Food: Het zachte, romige van het bier gaat heel goed met verschillende kazen, het bittere van het bier neutraliseert het vettige van de kaas weer een beetje. Drink dit bier met bijvoorbeeld deze pompoenlasagne met salie en walnoten =>> http://ongewoonlekker.com/pompoenlasagne-met-salie-en-walnoten/

Dorus – Helderse Jongens, Den HelderHelderse Jongens Den Helder - Dorus

De brouwerij: De Helderse Jongens zijn bierliefhebbers met een sterke band met Den Helder. Mitchell heeft een passie voor nieuwe smaken (ook een beetje door zijn opleiding tot chef): van experimenteren met chocola, moleculair koken tot speciaalbieren. Als brouwmeester bewaakt Mitchell de brouwprocessen en de recepturen. Dave heeft na de Hotelschool in Amsterdam in diverse bedrijven in het binnen en buitenland gewerkt. Zorgt naast de begeleiding van het brouwen ook voor de verbindingen tussen relaties en groei van de brouwerij. En Jos komt uit de horeca en bakkerswereld en is een specialist met gisten en bijbehorende processen. Binnenkort waarschijnlijk hun eigen brouwerij in Fort Westoever in Den Helder.

Het bier: Een weizen met een tropische touch; lekker fris en kruidig, maar met ook een hint banaan. Wel een echt zomerbier.

Bier & Food: Het is een zomers biertje; dus perfect voor tijdens een nazomerse bbq. Met bijvoorbeeld deze gegrilde kip met couscoussalade => http://ongewoonlekker.com/couscous-met-harissa-kip-van-de-bbq/

The Butterfly – Het Nest, Turnhout (BE)Het Nest - The Butterfly

De brouwerij: Begin 200 werd het Nest opgericht als bierproefclub; na een aantal jaar bij andere brouwerijen te hebben gebrouwen heeft de vriendenclub eind 2015 een gloednieuwe en hypermoderne eigen brouwerij aan de rand van Turnhout laten bouwen. Naast een volwaardige brouwerij beschikken we hier ook over een volledig ingericht proeflokaal.

Het bier: The Butterfly is een collaboration met Jef van D’Oude Maalderij. The Butterfly bockbier is een mooie donkere bock met een stevige off-witte schuimkraag.

Bier & Food: Misschien niet heel standaard voor bij een bockbier; maar we droomden gelijk van een heerlijke grote Ceasarsalade met gegrilde gamba’s! Kan je weleens hebben toch? 😉

Conclusie

Ik was in het begin een heel klein beetje sceptisch; bierliefhebbers blij maken met onbekende bieren? Maar wij kennen alles toch al? 😉 Leuk om te zien dat zelfs de doorgewinterde speciaalbierdrinkers nog eens verrast kunnen worden met de bieren van de Beer! 😀


Voor meer informatie over de verschillende boxen & abonnementen, check www.beerinabox.nl

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.