Met de zomer in aantocht is het tijd voor een lekker zomers likeurtje: Ananaslikeur! :D Lekker in een mixje met bijvoorbeeld tonic of als onderdeel in een cocktail met ananas (denk aan een Pina Colada of een Gina Colada)! Ik had (in het kader van de voedselverspilling) dus een ananas gekocht voor de likeur, maar ik had niet alles gebruikt.. Zodoende kwam ik op het idee van de Giña Colada! Een lekkere cocktail met verse ananas, kokosmelk, gin en ijsblokjes! Kijk HIER voor het recept.

Zelfgemaakte likeur van ananas!

Benodigdheden voor ± 350-400 ml likeur:

  • 400 gram verse ananas, schoongemaakt en in kleine blokjes
  • 150 gram suiker
  • 350 gram wodka*
  • eetlepel citroenzuur**

*Ik heb dit in grammen afgewogen, want de weckpot stond toch al op de weegschaal voor de ananas en de suiker… Net zo makkelijk en dan wordt je maatbeker ook niet vies.. ;)

**Dit heb ik gewoon bij de toko gekocht in een potje en helpt om de likeur te conserveren en om het fruit langer fruitig te laten zijn. Soms kunnen fruitlikeuren een beetje muffig worden na een tijdje; citroenzuur helpt hier tegen.

Bereidingswijze:

Er is niet echt een bereidingswijze.. Stop alle ingrediënten in een grote weckpot en zorg ervoor dat je elke dag even voorzichtig schudt zodat de suiker op gaat lossen. Na een dag of 10 zeef je alles door een uitgespoelde theedoek of kaasdoek et voila! Je zelfgemaakte likeur van ananas! :D