Ik werd gekoppeld aan de blog van Marleen; sharelovenotsecrets.com. Marleen deelt vooral zoete en vegetarische recepten en heeft in 2016 een kookboek uitgebracht genaamd ‘Altijd IJs’. Als jullie me een beetje kennen is ijs niet één van mijn favoriete dingen, dus ik was erg benieuwd wat er verder nog op de site stond! :) Roffel roffel: de keuze voor deze foodblogswap viel toch op een ijsje! :D Ik koos voor de mango limoen sorbet, die ik naar mijn hand zetten door de limoen te vervangen door kardemom voor een eigen Mango Sorbetijs versie.

Mango en kardemom sorbetijs FBS

Benodigdheden voor 2 personen Mango Sorbetijs:

  • 1 rijpe mango
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • 1 eetlepel johannesbroodpitmeel
  • 250 ml honingwater*

* Breng 200 ml water aan de kook en laat 140 gram honing hierin oplossen en laat afkoelen.

Bereidingswijze:

  1. Haal zoveel mogelijk vruchtvlees van de mango en stop die samen met het kardemompoeder, johannesbroodpitmeel en honingwater in een blender.
  2. Blend tot je een mooie egale ‘saus’ hebt en giet deze massa in een draaiende ijsmachine. Heb je geen ijsmachine? Doe de mangomassa dan in een tupperware bak in de vriezer en ga er elke 30 minuten even met een vork doorheen. Zo krijg je meer een mango granita, maar net zo lekker.
  3. De ijsmachine gaat vanzelf uit als hij klaar is.
  4. Schep het mango en kardemom sorbetijs in een container en zet ongeveer 30 minuutjes in de vriezer zodat het iets beter te scheppen is.
  5. Als je het sorbetijs langer in de vriezer laat wordt het helemaal hard; als je het dan wilt scheppen moet je het even 15 minuten buiten de vriezer laten staan.

Simpel toch? En een hele lekkere afsluiter van je maaltijd of als je gewoon zin hebt in een lekker ijsje! :)


Elke week de nieuwste recepten en reisartikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER MANGO ↓